LYNGBY BOLDKLUB X THE PLAY®

CASE: 100 års JUBILÆUMSPLAKAT

1992 var et eventyrligt fodboldår for hele Danmark, men i sandhed også for Lyngby BK, der vandt det danske mesterskab med en trup, der talte nogle af nationens største fodboldnavne. Blandt disse, var nogle med til at sikre Danmark Europamesterskabet få uger efter...

Derfor har THE PLAY® valgt De Kongeblås berømte 92’ sæson, som omdrejningspunktet for vores helt egen hyldest af klubbens 100-års jubilæum i 2021. Kunstværket er skabt med stor detaljering, enestående håndværk og indeholder navne, der vækker følelserne og minderne til live.

Billeder: Per Kjærbye

Limited til 100 eksemplarer

Jubilæet fejres med en plakat-serie i 100 unikke eksemplarer, der hylder Torben Franks vindermål mod B1903, hvor Lyngby BK blev Danmarksmestre.


Lyngby BK 100-års jubilæumsplakat-Fodbold-Lyngby BK-THE PLAY®
Lyngby BK 100-års jubilæumsplakat-Fodbold-Lyngby BK-THE PLAY®
Lyngby BK 100-års jubilæumsplakat
Normal pris 1.500,00 kr
/

Størrelse
Autograf (25 stk/spiller)
Ramme
Normal pris 1.500,00 kr
/


SIGNERET AF KLUBBENS LEGENDER

Alle eksemplarerne signeres af én af 4 klublegender: Henrik 'Store' Larsen, Allan Kuhn, Claus 'Kuno' Christiansen og Torben Frank.


HENRIK ‘STORE’ LARSEN

MIDTBANE

Én af de helt store Lyngby- og landsholdslegender, der styrede midtbanen for de Kongeblå i 80’erne og 90’erne.

Henrik scorede 5 mål for klubben i ‘92-sæsonen og var også udslagsgivende i kampen mod B1903 med den lange aflevering til Allan Kuhn.

‘Store’ fortsatte topformen til EM, hvor han blev turneringens delte topscorer med 3 mål - bl.a. 2 mål mod Holland i semien - og sikrede efterfølgende kultstatus.

Foto af Per Kjærbye.

ALLAN KUHN

OFFENSIV MIDT

En vaskeægte Lyngby-mand, der tilbragte næsten hele spillerkarrieren i den Kongeblå trøje.

Selvom Kuhn kun nåede 6 kampe i mesterskabssæsonen var han afgørende for klubbens sejr, bl.a. med assist til Torben Frank i sidste spillerundes sejr over B1903.

Allan spillede i alt 204 kampe for Lyngby BK og udviklede sig til en offensiv midtbane-kriger med vævre driblinger og høj arbejdsstyrke.

Foto af Per Kjærbye.

CLAUS ‘KUNO’ CHRISTIANSEN

FORSVAR

En Kongeblå forsvars-legende, der spillede hele karrieren for Lyngby BK med knap 300 kampe, 1 mesterskab og 2 pokalsejre til følge.

Han var fast inventar i det solide forsvar, der lagde fundamentet for mesterskabet i ‘92 og lukkede færrest mål ind af alle.

‘Kuno’ fik 5 landskampe for Danmark og er en del af Fodbold-danmarks historie med sin indskiftning i EM-finalen 1992, hvor han forlængede en bold til Kim Vilfort, der scorede til 2-0.

Foto af Per Kjærbye.

TORBEN FRANK

ANGRIBER

Ankom som tredobbelt dansk mester fra Brøndby, og var en ikonisk angriber for Lyngby BK i mesterskabssæsonen.

Scorede det vindende mål mod B1903 i sæsonens sidste kamp, der var en liga-finale mellem rækkens nr. 1 og 2, og endte som delt klub-topscorer med 9 mål.
Torben opnåede 5 kampe for A-landsholdet og var en del af truppen, der vandt den historiske EM-triumf blot få uger efter.

Foto af Per Kjærbye.

#sammenforlyngby